x close
Acasa Actualitate 12 angajaţi din minister se pregătesc pentru un salariu de 2.000 de euro fiecare

12 angajaţi din minister se pregătesc pentru un salariu de 2.000 de euro fiecare

Autor: Veronica Huza 20 Ian 2016 - 19:04
12 angajaţi din minister se pregătesc pentru un salariu de 2.000 de euro fiecare
Se pun la bătaie 11 posturi de atașat agricol, anunţă ministrul Achim Irimescu. Cei 9.000 de angajaţi ai Ministerului Agriculturii sunt invitaţi la concurs dacă vor astfel un post. Pot ajunge în Egipt, la Geneva, sau în alte capitale, după cum le este norocul şi în funcţie de limbile străine stăpânite.

Concursul se va ţine peste vreo două luni. Candidații trebuie să mai arate că sunt cunoscători ai pieţelor internaţionale şi ai rotiţelor Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Singurul care nu mai trebuie să dea examen este un tânăr euroconsilier din MADR. El este vorbitor de arabă şi va pleca în Iordania. Cu tot cu postul lui, vorbim de 12 ataşaţi.

Iniţial, Achim Irimescu şi-a propus ca România să aibă 10 astfel de poziţii. „Dar a venit suplimentar Egiptul, o destinaţie importantă a exporturilor noastre, şi Geneva, pentru că de ani de zile mi s-a solicitat trimiterea la post a unui expert pe agricultură," a precizat ministrul. La Geneva, Elveția, este sediul Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Salariul fiecărui atașat agricol va fi de aproximativ 2.000 de euro pe lună. La un calcul sumar, costul cu cei 12 ataşaţi ar fi de vreo 500.000 de euro pe an. E mult, e puţin, pentru promisiunile noastre agricole?
Citeşte mai multe despre:   atasat agricol,   achim irimescu,   noutati ministerul agriculturii
Comentarii
Adauga comentariu