x close
Acasa Actualitate Cărţile copilăriei, primite cu aplauze la Călugăreni

Cărţile copilăriei, primite cu aplauze la Călugăreni

Autor: Redactia 29 Ian 2016 - 18:32
Cărţile copilăriei, primite cu aplauze la Călugăreni
La sate nu există nici librării, nici biblioteci. Și sunt copii care au mai degrabă un telefon sau o tabletă decât o carte pe hârtie. Sunt și mai mulți cei care nu au nici una nici alta. Să îi convingi să citească, pare imposibil. Dar, dacă Horia Brenciu este cel care le aduce cărţile, chiar la ei în clasă, este primit cu apaluze. Aşa s-a întâmplat şi la Călugăreni, în judeţul Giurgiu, undeșcolarii au primit 500 de cărţi prin programul Cărţile Copilăriei.

Despre programul Cărţile Copilăriei, prin care Azomureş împreună cu editura Curtea Veche donează cărţi în mediul rural, am mai scris. Sunt sprijiniţi în demersul lor de un om bine angrenat în comunitate şi în lumea afacerilor agricole. Aşa s-au dăruit cărţi în comuna Ţigănaşi din Iaşi, cu ajutorul fermierului Aurel Placinschi, sau în Amărăştii de Jos, în Dolj, cu sprijinul antreprenorului Narcis Niţă.

Anul acesta, programul a fost reluat. Prima oprire a fost în Călugăreni, la Şcoala Gimnazială numărul 1. Cel care a susţinut donaţia a fost Anton Sinel, director Azochim, un om cunoscut în lumea agricolă din Giurgiu. 500 de cărţi au ajuns la şcoala din Călugăreni iar alte 500 vor merge în comuna alăturată, la Comana.

"Lectura și educația trebuie să fie printre principalele obiective ale antreprenorilor români când vine vorba despre implicarea în comunitate. Fără acestea, evoluția va fi extrem de încetinită. Elevii au mare potenţial dar nu toţi au resursele de a-şi imagina măcar un viitor mai bun” a explicat Sinel Anton motivul pentru care a susţinut proiectul Cărţile Copilăriei.

Punctul culminant al întâlnirii a fost, ca şi în alte dăţi, apariţia cunoscutului om de televiziune Horia Brenciu. A intrat în sală cu ochelari de soare, cu braţul plin de cărţi dar şi cu energia binecunoscută şi a captat imediat atenţia copiilor. Şi el i-a îndemnat să citească, mai mult cu ajutorul glumelor. Şi ca să ajungi să faci spectacole sau să lucrezi în televiziune e nevoie de carte, le-a explicat Horia Brenciu.

Copiii au primit autografe şi au făcut fotografii cu Horia Brenciu. În sala de clasă în care a avut loc întâlnirea au avut loc 100 de copii. Ar fi participat şi mai mulţi, dar la Călugăreni, ca în multe alte sate, nu există săli mari. Semn că mai e loc de implicare în comunitate.

Comentarii
Adauga comentariu