x close
Acasa Actualitate Familiile în care capul de gospodărie este agricultor au venituri apropiate de cele în care capul de gospodărie este şomer

Familiile în care capul de gospodărie este agricultor au venituri apropiate de cele în care capul de gospodărie este şomer

Autor: Redactia 07 Oct 2014 - 11:59
Familiile în care capul de gospodărie este agricultor au venituri apropiate de cele în care capul de gospodărie este şomer
O familie în care capul de gospodărie este agricultor are un venit mediu lunar de 610 lei / persoană, cu doar 76 de lei mai mult decât venitul unei familii în care capul de gospodărie este şomer, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS), remis luni redacţiei Recolta.EU.

În trimestrul II din 2014, venitul mediu lunar în gospodăriile româneşti a fost de 918 lei / persoană, dintre care 91% au fost venituri băneşti, iar restul de 9% au reprezentat venituri în natură echivalate în lei, conform datelor INS.

Familiile unde capul de gospodărie este salariat au avut un venit mediu lunar de 1166 de lei / persoană, dintre care 91% au reprezentat veniturile băneşti şi 9%, veniturile în natură echivalate în lei.

În cazul familiilor în care capul de gospodărie este agricultor, venitul mediu lunar a fost de 610 lei / persoană, dintre care doar 55% au reprezentat venituri băneşti, iar restul de 45%, venituri în natură echivalate în lei.

În ceea ce priveşte familiile al căror cap de gospodărie este şomer, venitul mediu lunar a fost de 534 de lei / persoană, dintre care 83,5% au reprezentat veniturile băneşti, iar restul de 16,5%, venituri în natură echivalate în lei.

Constatăm, aşadar, că există o diferenţă de doar 14% (76 de lei) între venitul mediu lunar / persoană într-o gospodărie susţinută de un agricultor şi venitul mediu lunar / persoană într-o gospodărie susţinută de un şomer.

În cazul familiilor în care capul gospodăriei este pensionar, venitul mediu lunar a fost de 885 de lei / persoană, din care 84% reprezintă veniturile băneşti, iar restul de 16%, venituri în natură echivalate în lei.

Conform metodologiei INS, capul gospodăriei este definit ca fiind acea persoană adultă declarată şi recunoscută ca atare de către ceilalţi membri ai gospodăriei, de regulă soţul. Decizia aparţine în exclusivitate membrilor gospodăriei şi are în vedere unele caracteristici personale, cum ar fi: autoritatea, vârsta, ocupaţia, venitul, calitatea de proprietar al gospodăriei etc.
Comentarii
Adauga comentariu