x close
Acasa Financiar Subventii Marea Britanie, obligată să restituie 111,7 milioane de euro din fondurile pentru agricultură

Marea Britanie, obligată să restituie 111,7 milioane de euro din fondurile pentru agricultură

27 Feb 2013 - 14:53
Marea Britanie, obligată să restituie 111,7 milioane de euro din fondurile pentru agricultură
Comisia Europeană (CE) a analizat ieri modul în care statele membre au cheltuit fondurile în cadrul politicii agricole a UE.

Statele membre au obligația de a se asigura că plățile sunt făcute către beneficiari care respectă toate reglementările impuse de CE, în caz contrar banii sunt returnați la bugetul european. Decizia recentă a CE vizează nereguli descoperite în mai multe state europene, iar cele mai mari corecții, în valoare de 111,7 milioane de euro vor fi aplicate Marii Britanii, a relatat EU Observer.

Cele mai importante nereguli constatate în Regatul Unit se referă la deficiențe semnificative privind controlarea beneficiarilor subvențiilor. În multe cazuri au fost acordate subvenții pentru parcele de teren așa-zis arabil, dar de fapt acoperit cu păduri sau clădiri. Autoritățile din Marea Britanie au primit informații false privind situația terenurilor agricole între 2008 și 2010. Deși înainte de acordarea fondurilor prevăzute pentru Politica Agricolă Comună, trebuiau făcute verificări riguroase, auditul CE a constatat că acest lucru nu s-a întâmplat.

“Există reglementări clare cu privire la felul în care trebuie gestionate fondurile europene, iar autoritățile din Marea Britanie nu a respectat cerințele”, a declarat Roger Waite, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru Agricultură. Waite a mai arătat că după 2005, forrurile de răspundere din Albion au relaxat controalele privind plățile directe, iar situația s-a degradat cu timpul.

O altă problemă în acordarea subvențiilor europene pentru agricultură o constituie transparența fondurilor. FarmSubsidy.org a descoperit că datele despre beneficiarii fondurilor europene sunt disponibile în mai puțin 10% din cazuri, deși statele europene și-au asumat publicarea integrală a listelor cu acești beneficiari. 

Comisia Europeană a anunțat că din cauza neregulilor descoperite, trebuie recuperați 414 milioane de euro, fonduri cheltuite incorect pentru PAC. Cele 22 de state membre care trebuie sa returneze bani sunt Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Cipru, Lituania, Ungaria, Malta, Olanda, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia și Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   subventii fermieri,   marea britanie,   comisia europeana,   subventii
Comentarii
Adauga comentariu