x close
Acasa Actualitate Regional Timișoreni interesați de locuri de muncă în agricultura din Germania, ţepuiţi de intermediari

Timișoreni interesați de locuri de muncă în agricultura din Germania, ţepuiţi de intermediari

26 Mar 2013 - 14:29
Timișoreni interesați de locuri de muncă în agricultura din Germania, ţepuiţi de intermediari
În ultima vreme, la Judecătoria Timișoara au fost acțiuni civile deschise împotriva unei firme de plasare forță de muncă din municipiu care le promitea oamenilor locuri de muncă în agricultură, încasa comisioane serioase, după care devenea imposibil de contactat. Firma înregistrată ultima dată sub numele „Plasare Teritoriala de Munca” SRL Timișoara a păcălit astfel zeci de timișoreni dar şi multe alte persoane din toată țara.

Printre reclamanţii îndârjiţi, care a declarat că nu se lasă până nu obţine satisfacţie în instanţă, se află şi Daniel Lungu, student la Drept.

„Am găsit anunțul pe internet şi, fiind în vacanța de vară, m- am gândit să merg să fac un ban în străinătate. Am mers la firmă şi am întrebat în cât timp se pleacă, dacă achit cei 400 de lei pentru mediere şi 200 de lei pentru vizita medicala? Mi s-a răspuns că în maximum trei săptămâni voi pleca. Tocmai pentru a grăbi aceasta plecare, nu am optat pentru o anumită profesie, ci am zis, orice, în agricultură, la cules de căpșuni, oriunde... Am așteptat din iunie până în septembrie şi nu am primit nici o înștiințare de job, doar promisiuni că voi pleca, răstimp în care, aici, am pierdut un loc de muncă foarte convenabil. În aceasta situație, în septembrie i- am notificat că doresc rezilierea contractului şi restituirea banilor. Administratorul Cristea Casian Sandrino Antonio mi-a spus că banii nu se mai restituie, eventual, doar un procent de 20%. M-am adresat Inspectoratului Teritorial de Muncă, Protecției Consumatorului, Poliţiei Timiș şi Tribunalului Timiș, însă, deocamdată, fără nici un rezultat”, a declarat Daniel Lungu, pentru Opinia Timişoarei.  

“Contractul de mediere a fost incheiat pe o durata de 240 de zile calendaristice, adica circa 8 luni, incepand cu data de 08.06.2012, moment la care se poate analiza dacă s-au îndeplinit sau nu obligatiile asumate”, a precizat avocata Radoia Danilov, care reprezintă interesele firmei în instanțele de judecată.

Comentarii
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
72d3a

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate

Cum a fost la expoziţia Agriplanta Vest Articolul urmator