x close
Acasa Arhiva Afaceri la cheie: cresterea viermilor de matase

Afaceri la cheie: cresterea viermilor de matase

16 Oct 2008 - 16:47


 

 

 

 

 

 

Casa dvs. de la tara poate deveni baza unei afaceri de succes!

Cresterea viermilor de matase este o afacere sigura, cu profit garantat si derulare rapida. In plus, este subventionata de stat si poate fi finantata prin fonduri structurale. Valoarea stabilita de Uniunea Europeana pentru cutia cu oua de viermi de matase este de 133,26 euro. Plata sprijinului se face prin sucursalele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.
 

 

 

Documente ataşate:

Cresterea viermilor de matase - afacere ce poate fi finantata prin fonduri europeneSpatiul destinat cresterii viermilor de matase

Aveti nevoie de: un spatiu construit (acoperit) de cel putin 16 mp si de frunze de dud. In acest spatiu puteti creste aproximativ 100 g de oua. Pana cand puteti recolta gogosile de matase trec 30 - 40 de zile. Adica dupa o luna puteti vinde cel putin 20 de kg de gogosi de matase cu 12 RON/kg! Puteti vinde si crisalida viermilor de matase, precum si gogosile de calitate mai slaba care se folosesc in industria farmaceutica.

Buget initial

Ouale viermilor de matase sunt oferite GRATUIT de SERICAROM. Deci, practic nu va costa decat amenajarea spatiului (o cladire sau o incapere dezafectata, uscata, cu ferestre si orientata spre nord-est) si materialele necesare incubatiei (paturi si mese obisnuite pentru larve si frunze de dud).
Normal, cu cat afacerea pe care o porniti va fi mai ampla, cu atat bugetul initial va fi mai mare. Dar e bine sa stiti ca sericicultura (cresterea viermilor de matase) este subventionata de stat.

Avantaje ale afacerii cu viermi de matase

1. Materialul de pornire (ouale viermilor de matase) va sunt oferite gratuit. Deci, investitia initiala este minima.

2. Profit asigurat! Sericarom SA va preia intreaga productie de gogosi de matase. La un pret foarte bun!

3. Subventii din partea statului. Pentru fiecare cutie de 10 grame cu oua de viermi de matase primiti 120 RON.

4. Acces rapid la fonduri europene. Sericicultura (cresterea viermilor de matase) este favorizata de finantarile externe.

5. Posibilitate de extindere si dezvoltare.

6. Profit continuu si derulare rapida. Puteti incuba ouale la intervale succesive de timp astfel incat, periodic sa aveti un profit asigurat.

7. Puteti vinde absolut totul: gogosile de matase crude si uscate, chiar pupele (foarte cautate in industria farmaceutica).

8. Nu aveti nevoie de materiale deosebite! Romania are resursele naturale necesare cresterii viermilor de matase (spatii, palantatii de dud).

9. Este o afacere cu o bogata traditie in Romania.

10. Poate fi o foarte profitabila afacere de familie!

Profit initial

Ganditi-va numai ca din 10 grame de oua puteti obtine pana la 40 de kg de gogosi (in functie de specia de viermi de matase). Si dureaza doar 30 - 40 de zile pana se obtin gogosile! Dintr-o gogoasa de matase obtineti intre 600 si 1.500 m fir de matase. Acest fir il veti vinde la export cu 30 euro/kg. Sau puteti vinde direct gogosile (12 RON/kg ).

Cui? SERICAROM va cumpara intreaga productie de gogosi! Deci, un calcul simplu: 30 kg gogosi de matase x 4 cutii de 10 g x 12 RON/kg = 1.440 RON dintr-un ciclu, daca comercializati direct gogosile de matase. Pentru 16 mp de teren. Ganditi-va daca ati avea 100 mp, doua cicluri de creste, primavera si toamna si o masina de filat gogosi!

Viermii de matase - notiuni generale

Speciile de viermi de matase crescute in Romania sunt: Bombyx Mori si Phylosamia Ricini. Aceste specii se adapteaza conditiilor climaterice din tara noastra. Valorifica eficient proteina din frunza de dud pentru obtinerea gogosilor crude de viermi de matase.

Cresterea viermilor de matase reprezinta o ramura importanta a zootehniei cu vechi traditii in tara noastra, indeosebi pentru calitatiile deosebite ale firului de matase care este considerat ”fibra de lux” a industriei textile.

Firul de matase naturala are o conductibilitate termica scazuta, rezistenta ridicata (este de 12 ori mai rezistent decat firul artificial) si se incarca cu electricitate mai putin decat firele artificiale. Datorita acestor proprietati este folosit in :

* Confectionarea parasutelor, fiind usoare, rezistente si elastice;
* Confectionarea sitelor de morarit;
* Izolarea unor conductori in industria electronica;
* Confectionarea atei chirurgicale (setolina); avand proprietatea de a se absorbi.

Crisalidele care se obţin dupa filarea gogosilor sunt considerate furaje foarte valoroase pentru pesti, porci , pasari datorita continutului mare de grasime 20- 22% si proteine. In industrie, crisalidele se folosesc la obtinerea sapunurilor de lux si a produselor cosmetice. Din crisalidele vii se obtine o substanta citostatica utilizata in medicină.

Sarcina (cleiul matasii) care rezulta in urma filarii gogosilor serveste la prepararea unor cleiuri speciale, a peliculei cinematografice si la prepararea unor solutii pentru protejarea obiectelor de arta în special a picturilor.

Un extract embrionar din ouale fluturilor de matase ” HUMANOFORT BOMBYX ” este folosit in insuficienta hepatica si sexuala, anemii, obezitate, surmenaj fizic si intelectual.

Afaceri cu viermi de matase

Afacerea cu viermi de matase consta in organizarea unei crescatorii intensive de viermi de matase cu capital privat destinata productiei de gogosi de matase. Exploatarea viermelui de matase este cu un risc minim si un efort redus.

Amelioararea genetica a viermilor de matase

Procesul de ameliorare la specia Bombyx mori este destul de anevoios.

In obiectivul ameliorarii viermilor de matase intra urmatoarele categorii de caractere:

* Caractere de productie (productia de gogosi si cantitatea de matase raportata pe gramul de oua;
* Caractere de reproductie (prolificitate si fecundate);
* Caractere de viabilitate in cele 4 stadii ale ciclului evolutiv;
* Caractere morfologice (dimensiunea si culoarea oualor, culoarea tegumentuluilarvelor, prezenta semnelor larvare, forma si culoarea gogosilor)

La indemana fermierului poate fi selectia, respectiv retinerea pentru reproductia a indivizilor cei mai corespunzatori (greutatea gogosilor crude, continutul de matase).

Parametrii tehnici cuprinsi in programul de ameliorare a vermilor de matase sunt urmatorii:

* Productia de gogosi: 40 kg / 1 cutie larve (20 000 larve);
* Perioada larvara: 26 de zile;
* Greutatea medie a gogosii crude: 2,2 grame;
* Greutatea incartamentului: 0,500 grame;
* Continutul in matase: 24 %;
* Lungimea fibrei: 1350 m;
* Finetea fibrei: denyer.

Citeşte mai multe despre:   cresterea viermilor de matase,   viermi de matase
Comentarii
+ Comentariu tau
43 COMENTARII
 • Ciatau Gyöngyi 20 Ianuarie 2016 13:32

  Vreau sa cresc viermi de matase,va rog sa trimiteti mai multe informatii.

  Răspunde
 • gyorgyadriana 23 Septembrie 2013 10:48

  vreau za incep o afacere cu viermi de mayaze dar nu am nici banii neceari dar nici zpayiu cum poy acceza fonduri europene cui za ma adrezez

  Răspunde
 • Zaporojanu Florina 21 Iulie 2013 12:43

  Sunt din Bucuresti. Doresc sa incep o afacere cu viermi de matase. Am spatiu destul de generos, plantatie de duzi, experienta mamei mele care a crescut viermi de matase impreuna cu mama sa foarte mult timp. Ce demersuri trebuiesc facute si unde sa ma adresez pentru a demara aceasta afacere? Cu multumiri Florina Zaporojanu

  Răspunde
 • Roman 14 Iulie 2013 15:06

  Buna ziua. Sunt din R. Moldova si as vrea sa incep o afacere cu viermi de matase.Va rog, daca puteti, sa-mi dati mai multa informatie referitor la ce suprafata de dud este nevoie pentru a incepe, de unde se poate de cumparat grena si unde de comercializat gogosii. Eu dispun de peste 5 ha pamint si de incaperi pentru cresterea viermelor. Va multumesc anticipat

  Răspunde
 • calin 24 Iunie 2013 14:06

  Am plantatia de dud si spatiu.Cu cine pot sa i-au legatura pentru cresterea viermilor?

  Răspunde
 • daniel 17 Iunie 2013 22:34

  buna ziua dl vasile .. as vrea sa iau si eu legatura cu dv daca se poate pentru ceva informatii despre viermi de matase cu respect daniel .. pot fi contactat la 0764334101 .. danielitu15@yahoo.com

  Răspunde
 • ZEZEANU ALEXANDRINA 12 Aprilie 2013 10:11

  Sunt din Slobozia, jud Ialomita si doresc sa dezvolt o afacere privind cresterea viermilor de matase.
  Detin momentan un spatiu de aprox 16 mp. Ce pasi trebuie urmati ptr a accesa fonduri euripene si cu se garanteaza.
  Va multumesc !

  Răspunde
 • popa ion 02 Aprilie 2013 11:09

  doresc sa pot face o afacere cu cresterea viermilor de matase, care este primul pas ce trebuie sa-l fac?, apoi ceilalti

  Răspunde
 • Ludmila Berliba 30 Martie 2013 20:40

  De ce nu r[spundeţi la întrebări? Vă mai pun odată întrebarea: Sunt din Basarabia şi aşi vrea foarte mult să mă ocup cu creşterea viermilor -de- mătase. Din păcate la noi nu se ocupă nimeni cu aceasta şi nu am de unde procura grenă. Pot să procur grenă din România, dar să-i cresc în Basarabia? Dacă e posibil aşa ceva vă rog să-mi răspundeţi. Eu deţin cetăţenie română.

  Răspunde
 • florica si roxana codru 26 Martie 2013 12:06

  am dori si noi sa incepem o afacere cu viermi de matase cu cine putem sa luam legatura

  Răspunde
 • cristi 04 Martie 2013 14:05

  cu ce se face dovada pentru a optine sucventia de la stat

  Răspunde
 • Ludmila 28 Feb 2013 18:35

  Buna ziua! Spuneti-mi dar daca sunt din Republica Moldova si detin cetatenie romana, asi putea sa ma ocup de cresterea Viermilor de matase in Romania? Ce trebuie sa fac? Eu am crescut viermi de matase, am lucrat 12 ani in acest domeniu si imi place foarte mult. Mi-as deschide o afacere dar la noi in Republica Moldova nu se mai ocupa nimeni cu aceasta.

  Răspunde
 • Neculai Rosu 31 Ianuarie 2013 22:03

  as dori sa ma apuc si eu de cresterea viermilor de matase,as avea cateva intrebari legate de aceasta ,,,cu cine pot sa iau legatura? multumesc

  Răspunde
 • Neculai Rosu 31 Ianuarie 2013 22:02

  as dori sa ma apuc si eu de cresterea viermilor de matase,as avea cateva intrebari legate de aceasta ,,,cu cine pot sa iau legatura? multumesc

  Răspunde
 • mircea 10 Ianuarie 2013 22:13

  acum poate 35 ani faceam lucrul acesta la scoala m ati p[tea ajuta pt mai multe informati multumesc

  Răspunde
 • mircea 10 Ianuarie 2013 22:08

  mise pare mai mult un hoby care poate fi si o afacere profitabila ca si cu albineleorice inceput are fanteziile lui as fi interesat si eu in copilarie la scoala faceam lucrul asta pt 0 lei acum las face cu mai multa responsabilitate totul este sa nu descurajez m ar interesa si pe mine o adresa sau niste informati despre cum pot intra intra in afacerea asta multumesc

  Răspunde
 • CAMELIA 03 Ianuarie 2013 19:49

  buna seara domnul vasile v am lasat adresa de mail am rugamintea sa mi da ti o adresa sau un nr de tel pe care sa va pot contacta pentru a va cere informatii legat de cresterea veirmilor de matase. va multumesc anticipat

  Răspunde
 • calenciuc maria 30 Decembrie 2012 12:33

  am nevoie daca stiti de toate informatiile necesare pt cresterea viermilor ca am descoperit ca este o afacere profitbila

  Răspunde
 • calenciuc maria 30 Decembrie 2012 12:27

  de ce trebuie geamurile orientate spre nord-vest?

  Răspunde
 • cristina locuesc an dublin si mia venit ideia sa cresc vrrmi de matase astept sa mi se confirme daca este o afacere profitabila 02 Decembrie 2012 21:50

  ma intereseaza sant intersata mam saturat an stainatate

  Răspunde
 • dan militaru pitesti 18 Noiembrie 2012 10:27

  am crescut viermi de matase cind eram copil, duceam gogsile la scoala, munca voluntara obligatorie pe vremea...aia
  nu e ceva greu, singura munca e sa culegi (si sa ai de unde) frunze de dud...Acum am 46 de ani, n-am servici, nici bani pentru a incepe o afacere grozava, DECI merita incercat, AS FI DISPUS SA INCEP ACTIVITATEA ASTA, pt. ca nu necesita o investitie mare daca ai un spatiu....adecvat.
  Treaba e ca nu sint sigur ca am cui vinde productia si pretul nu prea atrage....12 ron / kg gogosi???...... f. putin...
  Un calcul simplu: 1 camera de 4x4=16 mp.......20000 larve.....500 gogosi / kg.....total=40 kg x 12 ron = 480 ron.
  daca ai 5 camere de 16 mp = 80 mp dupa 1 ciclu de 30..40 zile vinzi gogosi de 2400 ron ...ar fi ceva...dar deja ai nevoie de o plantatie serioasa de duzi albi, si cred ca si de ajutoare la cules frunza de dud....
  si mai e ceva.....poti creste doar vara... deci .....trebuie studiata bine problema.
  daca e cineva care face treaba asta si are bunavointa sa dea detalii il rog sa scrie aici, la comentarii, merci.

  Răspunde
 • dan militaru pitesti 18 Noiembrie 2012 10:14

  am crescut viermi de matase cind eram copil, duceam gogsile la scoala, munca voluntara obligatorie pe vremea...aia
  nu e ceva greu, singura munca e sa culegi (si sa ai de unde) frunze de dud...Acum am 46 de ani, n-am servici, nici bani pentru a incepe o afacere grozava, DECI merita incercat, AS FI DISPUS SA INCEP ACTIVITATEA ASTA, pt. ca nu necesita o investitie mare daca ai un spatiu....adecvat.
  Treaba e ca nu sint sigur ca am cui vinde productia si pretul nu prea atrage....12 ron / kg gogosi???...... f. putin...
  Un calcul simplu: 1 camera de 4x4=16 mp.......20000 larve.....500 gogosi / kg.....total=40 kg x 12 ron = 480 ron.
  daca ai 5 camere de 16 mp = 80 mp dupa 1 ciclu de 30..40 zile vinzi gogosi de 2400 ron ...ar fi ceva...dar deja ai nevoie de o plantatie serioasa de duzi albi, si cred ca si de ajutoare la cules frunza de dud....
  si mai e ceva.....poti creste doar vara... deci .....trebuie studiata bine problema.
  daca e cineva care face treaba asta si are bunavointa sa dea detalii il rog sa scrie aici, la comentarii, merci.

  Răspunde
 • alin 11 Noiembrie 2012 16:29

  sun interesat si eu de cresterea viermilor de matase . ma poate ajuta cineva ?
  cu mai multe detali?/

  Răspunde
 • Daniel Cristian 02 Septembrie 2012 18:41

  Buna ziua, as dori si eu sa intru in legatura cu domnul Vasile, danielcdc90@yahoo.co.uk

  Răspunde
 • szasz gigi 20 August 2012 18:11

  detin 800 mp de teren (curte) mar inetresa daca ar fi cineva sa inchirieze si sa pornim o afacere cu viermii de matase . sunt din galati comuna tulucesti sat sivita.multumesc

  Răspunde
 • ciocoiu madalin 14 August 2012 09:41

  buna ziua, am un teren de 4000 mp si as dori sa pornesc si eu o afacere cu viermi de matase, inteleg ca singur mi-ar fi greu, dar sunt dispus sa pornesc eventual in parteneriat aceasta afacere.....asta daca se poate face ceva si daca binenteles am avea cui sa vindem productia, sa nu dam din colt in colt la sfarsitul ciclului ca nu o sa ia nimeni gogosile de matase.

  multumesc

  Răspunde
 • Tudor 09 August 2012 16:16

  Ar fi o afacere daca te ajuta si statul cu ceva.Dar din pacate cu nimic,sunt numai minciuni. Nu sunt suventionati,trebuie sa platesti absolut totul iar la sfarsit nu ai unde sa dai gogosile de matase.Ar fi ceva daca s-ar implica si cei de la conducere.Eu am trimis si scrisoare la ministrul agriculturii din 2010 dar pe om il depasea subiectul.La APIA cand am fost sa intreb m-au trimis sa ma plimb o ora ca sa se documenteze.Deci am avut numai de pierdut:Ar fi o afacere buna daca....am avea oameni competenti sa ajute cat de cat macar cu desfacerea.Dar asta e!!!

  Răspunde
 • gabriela 18 Iulie 2012 19:29

  mar interesa sa stiu mai multe despre cresterea acestor viermi de matase un nr de tel daca se poate pt a discuta mai multe .Pt domnul VASILE va multumesc

  Răspunde
 • Popescu 26 Iunie 2012 16:05

  BUNA ziua...dispun de un spatiu de 70 mp si doresc sa ma asociez cu o persoana cunoscatoare acestui tip de afacere...kno07@yahoo.com

  Răspunde
 • catalin 24 Iunie 2012 07:44

  scriu acest measj cu speranta ca il veti vedea si dumneavoastra, domnule Vasile. Dati-mi si mie va rog ceva date de contact ca sa stam de vorba. Va multumesc si va doresc o zi buna.
  Adresa mea de email : ct78pat@yahoo.com

  Răspunde
 • catalin 24 Iunie 2012 07:41

  mi se pare un domeniu de activitate destul de avantajos din punct de vedere financiar . cred cu tarie ca se pot face bani din asta, dar cum a spus si domnul Vasile, trebuie facut totul ca la carte; ca de altfel in orice alt domeniu in care vrei sa faci ceva bun cu adevarat.

  Răspunde
 • vasile 22 Iunie 2012 17:28

  Sericicultura este o indeletnicire deosebit de frumoasa.Am lucrat intr-o ferma de acrst tip in care produceam cantitati de peste 10 tone de gogosi anual,puieti de dud pentru infiintarea plantatiilor pentru frunza si cunosc toata tehnologia acestei activitati.Cresterea viermilor de matase nu este o joaca ,trebuie respsctata tehnologia cu sfintenie,altfel rezultatul este zero.Nu se poate cu jumatai de masura.Celor care doresc,cu adevarat sa se apuce de acesta activitate le pot rasunde la intrebari.succes!

  Răspunde
 • Staicu ecaterina 18 Iunie 2012 08:50

  Pe mine ma intereseaza cita frunza de dud consuma 10g larve pe zi.Dar intr-un ciclu?O plantatie de dud in cit timp ajunge sa poata fi culeasa?

  Răspunde
 • felicia 10 Iunie 2012 18:44

  interesant !!!!

  Răspunde
 • Emilia 02 Iunie 2012 20:20

  Gasiti aici mai multe informatii despre viermii de matase, http://cercetaresericicultura.wordpress.com/, pentru Bertoti Otto-raspunsul la intrebarea ta: nu este dificil sa cresti viermi de matase, trebuie sa fii organizat, sa ai o plantatie aproape de dud alb, sa pastrezi cu stricteze conditiile de microclimat :)
  Floris- dud alb Morus alba
  bebe- frunzele se culeg seara si ideal zilnic, daca nu se poate (conditii meteo, timp fizic) tot a doua zi, pastrandu-se in alta camera decat unde se cresc viemii de matase din locuri ferite de praf, altfel apar boli.

  Răspunde
 • SABAU ADRIANA 30 Mai 2012 14:32

  doresc sa cresc si eu viermi de matase

  Răspunde
 • Bertoti Otto 24 Mai 2012 19:30

  pentru FLORIS intrebare:
  te rog sa-mi spui, vazand ca tu te-ai mai ocupat cu asa ceva, cat este de dificila treaba asta cu viermii de matase, eu am recoltat viermi cand eram copil, dar nu stiu nimic de aceste vietati,
  multumesc

  Răspunde
 • Floris 22 Aprilie 2012 14:43

  Eu chiar imi doresc sa cresc Bombyx mori.Am mai facut-o in trecut,nu acasa ,este adevarat.Pentru plantatia de dud trebuie un dud special sau se poate folosi si dud obisnuit dar numai frunzele mai tinere. Se prezinta problema destul de confuz aici pe site privind planul de investitii- profit.Ne este teama sa nu patim ca si apicultorii.Zice acolo ,,Sericaromul a fost decapitata cu buna stiinta,,Si iar ne ducem cu gandul la politica dezastruoasa a Romaniei , la ,,impiedicarea,, economiei Romaniei de catre politicienii nostri in beneficiul lor si al U.E si uite asa se duce pe garla INITIATIVA si buna intentie a romanilor.TEAMA.

  Răspunde
 • bebe 05 Aprilie 2012 23:52

  Interesant. Nu suna rau,,insa ce as vrea eu sa va intreb este....sa zicem ca as reusi sa gasesc o zona unde sunt duzi...(norocos baiat),,as putea aduna pentru mai multe zile ???? Sau trebuie adunate zilnic ? (Proaspete) ?

  Răspunde
 • botea florina 30 Martie 2012 11:36

  CU CINE POT LUA LEGATURA CA SA MA POT OCUPA CU CRESTEREA VIERMILOR DE MATASE VREAU UN NR DE TEL

  Răspunde
 • marcelin ianau 09 Martie 2012 12:49

  rog din tot sufletul o comunicare oficiala din partea ind. sericicole-actualizata 2012-la pretul de achizitionare per kg. la gogosi de matase. sunt site-uri care creaza confuzii!!!!. daca este posibil transpunerea in euro! grazzie!!! vreau sa incep o afacere familiala in bacau dar nu am informatii clare-concludente pe cat priveste planul de investitii-profit. mai mult-la ce pret pot vinde produsul finit -gogosii.fiecare site are optiuni divirse si creaza o mare confuzie chiar descurajanta!!!

  Răspunde
 • adrian 04 Martie 2012 22:50

  daca e chiar asa de ce nu e tara plina de crescatori ????

  Răspunde
 • Andrei 01 Martie 2012 22:10

  Foarte interesant .dar cu hrana lor cred ca e o problema de unde frunze de dud

  Răspunde
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
5e33b

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate