x close
Acasa Arhiva Cosul taranesc - Produse ecologice, acasa la consumator

Cosul taranesc - Produse ecologice, acasa la consumator

02 Feb 2010 - 09:09


[caption id="attachment_14681" align="alignleft" width="250" caption="Legume eco, acasa la client"]Legume eco, acasa la client[/caption]Asociatia Agroecologia va lansa, marti, 2 februarie, la Cluj-Napoca, in premiera nationala, un sistem original de distributie saptaminala a produselor agricole direct la domiciliul consumatorului. Serviciul are si un nume atragator care il particularizeaza in comertul local - Cosul taranesc.

Potrivit Agerpres, grupul de agricultori care lanseaza acest sistem de distributie este, totodata, primul din Romania care a inceput sa practice agricultura ecologica, in 1994.

Asociatia Agroecologia a fost constituita de studenti si profesori ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, printre care actualul comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, conferentiarul si, totodata, agricultorul Avram Fitiup, profesorul Ioan Drocas si agricultorul Vasile Bodea.

Agroecologia are, la ora actuala, 154 de membri, cei mai multi dintre ei fiind agricultori certificati pentru culturi bio si ecologice, sau atestati pentru produsele traditionale pe care le prepara si comercializeaza.

Producatorii de mere, suc de mere, catina si sirop de catina, dulceata de casa, legume, brinza de burduf, cascaval, cirnati, slanina, toba, paste fainoase de casa, produse apicole, prajituri si vinuri de calitate sint din judetul Cluj si din cele invecinate cu acesta. Emblema „ecologic“ deosebeste toate aceste produse de cele conventionale comercializate astazi in Romania.

Sistemul „Cosul taranesc“ va fi gestionat de o echipa operativa care va incheia abonamente cu consumatorii, va prelua comenzile de la acestia si le va transmite agricultorilor. Aceeasi echipa va prelua marfa de la producatori si o va livra la domiciliul abonatilor.
Citeşte mai multe despre:   cosul taranesc,   agroecologica,   agricultura ecologica
Comentarii
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
4b20f

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate