x close
Acasa Arhiva Cultivarea rozmarinului - rosmarinus officinalis

Cultivarea rozmarinului - rosmarinus officinalis

04 Ian 2010 - 00:33
Obisnuit cu un sol sarac, pietros, nisipos, rozmarinul nu are nevoie de fertilizare

rozmarinRozmarinul - Rosmarinus officinalis – este o planta arbustiva de origine mediteraneana, cu frunze mici, aciculare, foarte aromate. Rozmarinul poate sa creasca pana la un metru, dar in conditiile din Romania, unde cel mai adesea este cultivat in ghivece, nu va depasi 40-50 de centimetri, scrie Bioproduct.ro. Exista, totusi, soiuri rezistente la inghet, care pot sa reziste chiar la temperaturi de -5 pana la -10 grade Celsius.

Cultivarea rozmarinului

Rozmarinul are nevoie de un sol bine afanat, nisipos, cu un bun drenaj. Se poate folosi un amestec de pamant de gradina si nisip, la care se poate adauga putin praf de creta, pentru cresterea valorii de pH-ului (rozmarinul prefera valori usor alcaline). La baza ghiveciului se aseaza, inainte de a turna amestecul de pamant, un strat de cioburi de teracota, sau pietris grosier, pentru a facilita scurgerea apei.

Acest lucru este foarte important, rozmarinul se poate imbolnavi usor daca apa va balti in ghiveci. Nici umezeala din aer nu ii face bine, de aceea ghiveciul trebuie tinut in plin soare, intr-un spatiu cat mai aerisit.

Citeste mai mult pe Bioproduct.ro
Citeşte mai multe despre:   plante aromatice
Comentarii
Adauga comentariu