x close
Acasa Arhiva Olt: 170 de tone de macese, exportate in Olanda

Olt: 170 de tone de macese, exportate in Olanda

04 Oct 2010 - 02:41


Direcţia Silvică Olt a încheiat anul acesta un contract pentru a exporta în Olanda 170 de tone de măceşe, o cantitate mult mai mare decât cea exportată în anii precedenţi, deoarece s-a constatat că sunt foarte multe persoane care doresc să culeagă şi să vândă aceste fructe şi pot fi onorate şi comenzi mari.

Şeful Direcţiei Silvice Olt, Cătălin Matei, a declarat joi, pentru Agerpres, că pentru a colecta întreaga cantitate de măceşe pentru care s-au încheiat contracte cu firma olandeză s-a apelat atât la angajaţii ocoalelor silvice, cât şi cetăţenii care nu sunt angajaţii instituţie, dar au dorit să culeagă şi să vândă fructele menţionate, preţul fiind de 1,4 lei pentru fiecare kilogram de măceşe.

Matei a precizat că anul trecut s-a exportat o cantitate de 120 tone de măceşe unor firme din domeniul farmaceutic şi pentru că în timp s-a constatat că sunt multe persoane care doresc să culeagă şi să valorifice măceşele în judeţul Olt, s-a decis creşterea cantităţilor pentru care se încheie contracte de livrare la export.

"Avem contracte cu o firmă din Olanda care produce piure pentru bebeluşi. Trebuie să livrăm 170 de tone de măceşe şi deja am trimis 94 de tone, urmează să trimitem vineri încă 35 de tone şi probabil că într-o săptămână, maximum două, ne vom onora în întregime contractele. Preţul de achiziţie al măceşelor considerăm că este bun, de 1,4 lei pe kilogram, în condiţiile în care o persoană culege în medie pe zi câte 35-40 de kilograme", a spus Cătălin Matei. Acesta a menţionat că după ce sunt colectate de la culegători, măceşele sunt sortate, puse în lădiţe, apoi depozitate la temperaturi scăzute până la livrare. Şeful Direcţiei Silvice spune că prin exportul de măceşe instituţia îşi va mări venitul subţiat de preţul scăzut al materialului lemnos şi de criza economică.
Citeşte mai multe despre:   macese,   directia silvica olt,   olt,   olanda,   plante medicinale,   fructe de padure,   silvicultura
Comentarii
Adauga comentariu