x close
Acasa Arhiva Plati pe suprafata: APIA le cere fermierilor sa respecte data la care au fost programati pentru depunerea cererii

Plati pe suprafata: APIA le cere fermierilor sa respecte data la care au fost programati pentru depunerea cererii

21 Apr 2010 - 12:05


apiaAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) face apel către fermieri să respecte data la care au fost programaţi pentru depunerea cererii în cadrul campaniei SAPS 2010, astfel încât să se evite atât aglomeraţia în ultima parte a perioadei de primire a cererilor, cât şi penalizările pentru depăşirea termenului limită, stabilit la 17 mai 2010.

"Pentru eficientizarea campaniei, APIA a transmis fiecărui fermier invitaţia de a depune cererea într-o anumită zi. Rugăm fermierii să respecte programarea, astfel încât să evităm aglomeraţia specifică ultimelor zile în care se primesc cereri", precizeaza Florin Marius Faur, director general al APIA.Potrivit datelor centralizate la nivelul APIA, până marţi, 20 aprilie, în cadrul Campaniei SAPS au fost depuse 582.308 cereri de plată pentru o suprafaţă de circa trei milioane hectare. Numărul cererilor depuse reprezintă 75,7% din cele programate pentru această dată.

APIA a lansat în data de 1 martie 2010 campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, până la data de 17 mai 2010, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.
Citeşte mai multe despre:   saps,   plati pe suprafata,   apia
Comentarii
Adauga comentariu