x close
Acasa Arhiva Proiectul de infiintare a Camerelor Agricole va fi dezbatut de Senat

Proiectul de infiintare a Camerelor Agricole va fi dezbatut de Senat

24 Feb 2009 - 16:04


Proiectul Legii privind Camerele pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala al deputatului de Bacau (Colegiul 5) Mihai Banu, a ajuns, in aceasta saptamina, la Senat, dupa ce a fost depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Proiectul este sustinut de un numeros grup de deputati (35 din PNL si unul din PSD plus PC), intre care se afla si deputatul bacauan Ionel Palar, scrie Ziarul de Bacau.

Este varianta finala a proiectului pe care l-am conceput si l-am dezbatut, mai bine de doi ani, cu specialistii din agricultura si cu cei care sint direct beneficiarii infiintarii camerelor agricole - ne-a declarat Mihai Banu. Un proiect pe aceeaiasi tema se afla si el pe masa parlamentarilor (inaintat la Senat), dupa cel intocmit de un grup de sase parlamentari ai PSD si PD-L.

“Nu putem vorbi de o dezvoltare eficienta a spatiului rural - a precizat Mihai Banu - fara o administratie eficienta. Camerele agricole, organizate pe cele opt regiuni de dezvoltare din Romania, una fiind Regiunea Nord-Est, pot oferi aceasta sansa. Aceste structuri vor pregati spatiul rural romanesc pentru cea de a doua etapa a Politicii Agricole Comune, care va incepe din anul 2013″.

Propunerea infiintarii camerelor agricole porneste de la realitatea definita prin degradarea economica a gospodariilor taranesti, imbatrinirea satelor, farimitarea terenurilor, migratia tinerilor, reducerea prezentei produselor romanesti pe pietele interne si internationale, inrautatirea calitatii vietii, degradarea solurilor din zona de deal si de munte si absenta politicilor de agromediu.

Citeste mai mult in Ziarul de Bacau
Citeşte mai multe despre:   ziarul de bacau,   camere agricole,   politica agricola comuna
Comentarii
Adauga comentariu