x close
Acasa Arhiva Rase de gaini: Rasa Plymouth

Rase de gaini: Rasa Plymouth

25 Ian 2009 - 07:44  • Rasa Plymouth-Rock Barat


    este una din rasele cele mai cunoscute, fiind apreciata pentru insusirile ei, care sunt apropiate de cele ale rasei Rhode-Island, cu aceeasi greutate, dar cu productii de oua mai mici. Pasarile de rasa Plymouth-Rock Barat au o culoare porumbaca, un trunchi mai rotunjit, cap mai mare, fluierele, ciocul si pielea de pe corp, galbene.


  • Rasa Plymouth Alb


    este cea mai grea rasa mixta, fiind selectionata pentru ca gainile, hibridate cu cocosi de rasa grea, sa produca pui de carne (broiler). Cu o greutate de 3 - 3,5 kg gaina si 4 - 4,5 kg coco sul, pasarile produc anual peste 170 oua de 60 - 65 g, cu coaja colorata. Incep sa oua la varsta de 6 luni si produc pui care cresc si se imbraca rapid cu pene. Au insa un consum mai mare de furaj (180 - 200 g/zi) si se ingrasa excesiv daca primesc hrana la discretie.


  • Rasa Plymonth Rock format Mini


    prezinta aceleasi insusiri productive cu exceptia greutatii corporale, mai mici cu circa 1 kg si a consumului zilnic cu 20 - 25%. La imperecherea gainilor cu cocosi din alta rasa, greutatea produsilor revine la normal.

Citeşte mai multe despre:   rase de gaini
Comentarii
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
2c065

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate

Pentru Culiță Tărâță, sănătatea era „darul cel mai de preț”. Pe 16 noiembrie 2014, baronul câștiga, cel puțin la nivelul județului Neamț, alegerile prezidențiale pentru Victor Ponta Articolul urmator