x close
Acasa Arhiva Rase de gaini: Rasa Plymouth

Rase de gaini: Rasa Plymouth

25 Ian 2009 - 07:44  • Rasa Plymouth-Rock Barat


    este una din rasele cele mai cunoscute, fiind apreciata pentru insusirile ei, care sunt apropiate de cele ale rasei Rhode-Island, cu aceeasi greutate, dar cu productii de oua mai mici. Pasarile de rasa Plymouth-Rock Barat au o culoare porumbaca, un trunchi mai rotunjit, cap mai mare, fluierele, ciocul si pielea de pe corp, galbene.


  • Rasa Plymouth Alb


    este cea mai grea rasa mixta, fiind selectionata pentru ca gainile, hibridate cu cocosi de rasa grea, sa produca pui de carne (broiler). Cu o greutate de 3 - 3,5 kg gaina si 4 - 4,5 kg coco sul, pasarile produc anual peste 170 oua de 60 - 65 g, cu coaja colorata. Incep sa oua la varsta de 6 luni si produc pui care cresc si se imbraca rapid cu pene. Au insa un consum mai mare de furaj (180 - 200 g/zi) si se ingrasa excesiv daca primesc hrana la discretie.


  • Rasa Plymonth Rock format Mini


    prezinta aceleasi insusiri productive cu exceptia greutatii corporale, mai mici cu circa 1 kg si a consumului zilnic cu 20 - 25%. La imperecherea gainilor cu cocosi din alta rasa, greutatea produsilor revine la normal.

Citeşte mai multe despre:   rase de gaini
Comentarii
Adauga comentariu