x close
Acasa Arhiva Republica Moldova: A fost interzis importul de carne de porc de teama pestei porcine

Republica Moldova: A fost interzis importul de carne de porc de teama pestei porcine

24 Ian 2009 - 00:29


Specialiştii de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) şi ai Serviciului Vamal al Moldovei întreprind măsuri comune pentru prevenirea unui virus periculos pentru animale. Virusul poartă denumirea de "pesta porcină africană", informeaza agentia InfoTag.

După cum a comunicat pentru INFOTAG Vitalie Carauş, şef al secţiei veterinărie a MAIA, pentru prevenirea virusului în R. Moldova a fost interzis importul de carne şi animale pentru o anumită perioadă.

„În această perioadă se vor întreprinde măsuri profilactice, astfel, va fi interzis importul de carne şi animale din Rusia şi ţările limitrofe cu ea. Virusul prezintă un pericol deosebit pentru ramura de creştere a porcinelor din ţară, precum şi pentru gospodăriile individuale şi fermierii din R. Moldova care produc carne de porc”, a menţionat Cărauş.

Potrivit acestuia, barajul de carantină va funcţiona pînă nu vor fi nimicite cele opt focare ale bolii periculoase pentru animale. O epidemie a virusului pestei porcine africane a fost înregistrată recent în Federaţia Rusă ţinutul Stavropol.

Virusul "pesta porcină africană" a fost depistat în anul 2007 cu 50 de focare active. Pe parcursul anului 2008, 41 dintre aceste focare au fost eradicate în timp ce opt focare rămase continuă să facă victime în rîndul animalelor şi în deosebi a porcinelor.

Specialiştii au remarcat că virusul dat nu prezintă pericole de infectare pentru oameni.
Citeşte mai multe despre:   pesta porcina,   republica moldova
Comentarii
Adauga comentariu