x close
Acasa Culturi vegetale Legumicultura Dezinfectați solul din sere cu RAISAN 51

Dezinfectați solul din sere cu RAISAN 51

Autor: Redactia 26 Ian 2016 - 15:00
Dezinfectați solul din sere cu RAISAN 51
Se recomandă ca între două cicluri de producție să se facă dezinfecția solului. Unul dintre produsele folosite de mulți legumicultori este Raisan 51, un fumigant de sol cu activitate fungicidă, insecticidă, nematocidă și erbicidă.

Este important de reținut că Raisan 51 conține metam de sodiu - una dintre cele mai utilizate substanțe în lume pentru tratarea solurilor.
Raisan 51 asigură combaterea ciupercilor din sol (Fusarium, Verticillium, Rhizoctonia, Armillaria, Pythium etc.), a nematozilor (Meloydogine, Pratylenchus, Globodera spp, Ditylenchus spp; Rotylenchus spp etc), a insectelor din sol (viermi sârmă, buha semănăturilor etc) și a buruienilor.

Cum aplicați acest produs?
Raisan 51 se aplică pe suprafața solului cu ajutorul sistemului de irigare/fertirigare, înaintea înființării unei noi culturi, când în sol se înregistrează între 10  și 25 OC.
Doza recomandată este de 750 până la 1.200 l/ha, în funcție de organismele dăunătoare, tipul de sol, adâncime de dezinfectat. Dacă se dorește ca efectul de erbicid să fie mai puternic se va mări doza de aplicare până la 2.000 l/ha. După aplicare, solul se irigă ușor pentru izolarea substanței în sol, apoi se acoperă cu o folie de plastic timp de 15-21 zile. După înlăturarea foliei, solul trebuie lucrat pentru a ajuta la eliminarea gazelor care au mai rămas în sol. Noua cultură se poate planta după 5-6 zile de la aerisire.
Pentru a menține efectul tratamentului de dezinfecție cu Raisan 51 o perioadă mai lungă, recomandăm legumicultorilor să nu folosească, pe cât posibil, în spațiile dezinfectate utilaje care au fost folosite în spații nedezinfectate. Acest lucru va ajuta la prevenirea reinfestării.

Pentru a afla mai multe informații despre acest produs, contactați reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastră sau consultați site-ul www.alcedoltd.ro, la secțiunea Produse.
Comentarii
Adauga comentariu