x close
Acasa Culturi vegetale Plante tehnice Coriandrul, o opţiune de luat în calcul pentru noul an agricol

Coriandrul, o opţiune de luat în calcul pentru noul an agricol

21 Aug 2012 - 11:02
Coriandrul, o opţiune de luat în calcul pentru noul an agricol
În acest an, inginerul Ene Gârban, administratorul societăţii agricole AGRO IND COM Boldu, se gândeşte să cultive din nou coriandru, despre care spune că există cerere la export în special în ţările arabe.

Inginerul Gârban le-a dezvăluit reporterilor de la Opinia Buzău câteva din avantajele culturii coriandrului.

„Coriandrul este o plantă medicinală folosită în special în ţările arabe, care se adaptează  foarte bine terenurilor în pantă şi pe terenurile mai puţin productive. Un alt avantaj al acestei culturi este faptul că nu este o plantă care să necesite cheltuieli mari, nu are nevoie de îngrăşăminte chimice şI nu presupune multe lucrări. Practic, se seamănă toamna sau primăvara, ca şi  grâul sau ca orzul, şi se recoltează la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august”, spune fermierul buzoian.

Anul trecut, S.A. AGRO IND COM Boldu a avut în cultură 100 hectare şi s-a obţinut o producţie de 1.000-1.500 kg/ha, ceea ce le-a adus agricultorilor din localitatea buzoiană un profit de aproximativ opt milioane de lei vechi pe hectar.

Pentru campania de însămânţări din acest an, pe lângă posibilitatea reluării cultivării coriandrului, inginerul Ene Gârban ia în calcul şi înfiinţarea de culturi de rapiţă.

„Cred că dacă vor fi ceva ploi vom cultiva şi rapiţă, perioada optimă de însămânţare fiind 1-10 septembrie. În alte judeţe am văzut că se însămânţează deja rapiţă, dar cultivatorii care se grăbesc îşi asumă nişte riscuri. Noi încă mai aşteptăm să vedem cum va fi vremea”, a concluzionat acesta.

Citeşte mai multe despre:   pret coriandru,   cultivarea coriandrului,   cultura coriandru,   coriandru
Comentarii
+ Comentariu tau
2 COMENTARII
 • ISTRATIE DUMITRU 27 August 2012 11:59

  Ma asociaz si va felicit pantru ca va osteneti i9n a face ceva profit si...... mana cereasca pt. culegatorii de nectar . Cred ca alaturi de culturile d-stra ar sta bine si ceva albine, proprietate.
  Oare este un apicultor din zona sa faca acest mic efort? De multi ani n - am auzit de CORIANDRU!
  Inca o data multa sanatate si felicitari.
  P.S. Daca cunoasteti pe cineva care dispune de samanta de FENICUL as fi interesat.
  Tel. 0746351192
  TIMISOARA

  Răspunde
 • Marin Ion 21 August 2012 11:59

  Felicitări domnule Ene!
  Pe lângă faptul că este apreciată în industrie, e una din cele mai bune plante melifere.
  Indiferent de condiţiile anului respectiv, ea produce nectar, iar mierea are un parfum deosebit, în pofida mirosului neplăcut pe care florile îl emană.
  Odinioară, când la noi Plafarul semăna sute de hectare de coriandru, recoltam mai multă miere decât la floarea-soarelui, iar calitatea ei nu se compara cu cea a florii-soarelui.

  Răspunde
Adauga comentariu