x close
Acasa Culturi vegetale Simpozion despre cultivarea trufelor pe 26 mai, la Oradea

Simpozion despre cultivarea trufelor pe 26 mai, la Oradea

30 Mar 2012 - 05:43
Simpozion despre cultivarea trufelor pe 26 mai, la Oradea
Simpozionul este dedicat tuturor persoanelor interesaţi de cultivarea trufelor, iar seminarul de iniţiere în industria trufieră pune accesntul pe formarea trufarilor care vor să începe colectarea acestor ciuperci din flora spontană. Fiind vorba despre două programe diferite, cei interesaţi pot participa separat sau la ambele programe.

upă ani întregi de seminarii şi programe educative în domeniul colectării trufelor, a venit timpul să acordăm mai multă atenţie cultivării acestor ciuperci fantastice. În cursul anului 2011 împreună cu tineri antreprenori am creat prima plantaţie de trufe în România cu Tuber melanosporum, exclusiv cu plante de la firma Robin Pepinieres din Franta. De atunci, interesul după asemenea investiţii a crescut semnificativ, iar noi am ajuns în situaţia că nu mai facem faţă cererilor de informaţii prin email şi telefon. De aceea am decis să organizăm un simpozion pe această temă, ca întrebările Dvs. să fie răspunse direct de specialişti. Vom aborda subiectul începând de la noţiuni de bază (eg. Ce este micoriza? Ce tip de sol este favorabil pentru cultivarea trufelor?) până detalii legate de metodele de plantare, folosirea sistemelor de irigaţie, cât şi colectarea şi comercializarea trufelor produse.

Despre Seminar!

Seminarul din acest an va fi unul inedit si diferit de celelalte programe de iniţiere, încât - de data aceasta - vom efectua partea practică în cea mai bună plantaţie de trufe în Europa de Est. Cum Truffoir a intrat în posesia unei plantaţii trufiere cu o producţie majoră de Tuber aestivum, seminarul va exploata aceste posibilităţi, oferind seminariştilor o vânătoare de trufe excepţională. Încât meseria de trufar se bazează pe experienţă acumulată pe teren, un asemenea început cu multe trufe, cu posibilitatea de a scoate trufele de către participanţi, vă oferim un program fără concurenţă în acest domeniu.

După vizita în plantaţie, programul seminarului va continua pe plan teoretic cu teme cuprinse de la speciile de trufe colectate, metodologia culesului, dresajul câinilor etc.

Program

Simpozionul va fi organizat pe data de 26 mai 2012 la Oradea, între orele 9 şi 17, având în program prezentările specialiştilor, filme didactice şi discuţii. A doua zi participanţii simpozionului vor avea posibilitatea de a vizita cea mai bună plantaţie de trufe în Europa de Est, care se află la 180 de km de la Oradea, pe teritoriul Ungariei. Plecarea la plantaţie va fi sâmbătă la ora 17.30 cu maşini proprii, iar cazarea va fi aranjat în hotel sau în corturi de către organizatori. Vizita în plantaţie va începe la ora 7 duminică dimineaţa, care va fi urmat de un seminar de iniţiere în colectarea trufelor.

Nu ezitaţi să participaţi!!!

CÂND SI UNDE?

Programul Simpozionului va fi organizat în data de 26-27 mai 2012, la Oradea (locaţia exactă va fi publicată celor interesaţi după înscriere). Programul Seminarului va fi organizat la plantaţia din Ungaria.

PROGRAM

Sâmbătă, 26 mai 2012

9.00: Deschiderea simpozionului de către Fekete A. Oszkár, directorul firmei Truffoir Srl
9.30: Un parteneriat mutual: Micoriza. - lectură de dr. Mircea Selegean, profesor universitar Universitatea de Vest din Timisoara
10.45: Pauză
11.00: Cele trei elemente ale succesului. Plantă, sol, climat. - prezentat de dr. Andrea Gogán, Universitatea Szent István din Gödöllő, Ungaria
12.00 Studiu de caz: Truficultură în emisfera sudică. Succes în Australia. - prezentat de dl. István Bagi, specialist în domeniul trufelor
13.30 Pauză de masă oferit de organizatori.
14.30 Viaţa în plantaţie. Film didactic, regizat de firma Robin Pepinieres, Franţa
15.00 Lucrări de mentenanţă în plantaţii trufiere. - prezentat de dl. Adrian Lascu, specialist în domeniul trufelor
15.30 Studiu de caz: Prima plantaţie de Tuber melanosporum în România. - prezentat de Zagarin Claudiu, proprietarul plantaţiei.
16.00 Pas cu pas. Plan de afacere pentru investiţii în truficultură. - prezentat de Fekete A. Oszkar, director Truffoir Srl.
16.45 Întrebări şi discuţii.
17.00 Pornire spre plantaţia din Ungaria.

Duminică, 27 mai 2012

7.00: Vizită în plantaţie, care cuprinde:
- Prezentare metodelor de plantare. Densitate, distanţă.
- Prezentarea lucrărilor de mentenanţă în plantaţie.
- Căutarea trufelor cu câini special dresaţi
- Metodele culesului sustenabil

11.00: Pauză
12.00: Prezentări teoretice despre speciile de trufe, dresaj câine, cultivarea trufelor etc.
14:00: Prânz. Meniu cu trufe.
15.00: În expediţie după trufe. - film didactic.
17.00: Închiderea programului. Înmânarea diplomelor de participare. Transfer înapoi la Oradea.

TAXA DE PARTICIPARE ŞI ÎNREGISTRARE

Participarea la programul simpozionului în ziua de 26 mai 2012, este GRATUITĂ!

Pentru vizita în plantaţie şi programul seminarului, taxa de participare este de 99 de euro pentru cei care se înscriu şi plătesc 50% din taxa de participare, până la data de 29 aprilie 2012. Pentru cei care se înscriu după această dată, taxa de participare este de 149 euro. Suma include costul intrării în plantaţie, materiale didactice şi meniul cu trufe.

Citeşte mai multe despre:   plantatii trufe,   micorize,   cultivarea trufelor,   industria trufelor,   trufe romania,   cules trufe,   truffoir,   trufe
Comentarii
+ Comentariu tau
2 COMENTARII
 • Fekete Oszkar 13 Aprilie 2012 10:58

  Va rog sa vizitati situl www.truffoir.blogspot.com acolo veti gasi detalii legate de inscriere la acest program! Cu stima, Fekete A. Oszkar

  Răspunde
 • sismanian gabriel 02 Aprilie 2012 13:16

  Buna ziua,
  Doresc sa ma inscriu la simpozionul despre cultivarea trufelor. Cum ma pot inscrie?
  Va multumesc, Gabriel Sismanian

  Răspunde
Adauga comentariu