x close
Acasa Evenimente Eveniment oenologic: Gala vinului nou şi vechi

Eveniment oenologic: Gala vinului nou şi vechi

Autor: Alex. Grigoriev 15 Oct 2015 - 14:44
 Eveniment oenologic: Gala vinului nou şi vechi
În perioada 21 - 23 octombrie, VinVest organizează, în continuarea campaniei “Iubesc vinul românesc”, un nou eveniment, Gala vinului nou şi vechi. Aceasta se va desfăşura în fiecare seară între orele 17 şi 22, la restaurantul Ambery Hall Lights din incinta Green Gate Center, în Bucureşti, în zona pieţei George Coşbuc.
Ineditul acestui eveniment este că vor fi prezentate vinurile noi, din producţia acestui an. Pe parcursul a trei seri se vor putea degusta aproximativ 200 de vinuri, produse în 14 podgorii româneşti. “Scopul campaniei este de a promova vinul românesc, cramele ca destinaţii turistice şi profesioniştii din industria vinului.”, ne+a declarat Lucia Pârvu, organizatoarea şi sufletul  evenimentului.

Degustările vor avea loc în compania celor mai buni oenologi şi somelieri români. Specialiştii vor vorbi celor prezenţi despre producerea vinului în baric. În plus, cei care vor vizita gala vor participa şi la o tombolă cu premii în excursii sau vin.

În avanpremiera evenimentului a fost evocată personalitatea profesorului Viorel Stoian, creatorul şcolii româneşti a degustării de vinuri. O plachetă memorială a fost înmânată fiicei acestuia, dr. Maria Avram. O altă plachetă a fost înmânată profesorului Ion Nămoloşeanu de la USAV, ca o recunoaştere a contribuţiei sale la formarea de specialişti în domeniul vinului.

Citeşte mai multe despre:   gala vinului nou si vechi,   vinuri,   piata vinului,   vinvest,   lucia parvu,   eveniment de vinuri
Comentarii
Adauga comentariu