x close
Acasa Financiar ANAF a publicat noile formulare pentru veniturile agricole

ANAF a publicat noile formulare pentru veniturile agricole

07 Mai 2013 - 09:43
ANAF a publicat noile formulare pentru veniturile agricole
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a actualizat formularele privind declararea veniturilor agricole, dar şi a contribuţiilor sociale. Schimbările au fost necesare ca urmare a introducerii impozitării pe bază de norme de venit prin OG 8/2013.

ANAF a actualizat formularul 221”Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit” şi formularul 260 “Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale”. Autorităţile au întarziat cu schimbarea declaraţiilor, întrucat acestea trebuie depuse la organul fiscal pe raza căruia îşi are domiciliul contribuabiliul pană pe data de 25 mai.

Jumătate din impozitul datorat de persoanele care obţin venituri din agricultură se achită pană la 25 octombrie inclusiv, iar cealaltă jumătate pană la 15 decembrie inclusiv.

Comentarii
+ Comentariu tau
1 COMENTARII
  • vigh juliana 07 Mai 2013 22:52

    Numai 20 de zile au ramas pana la 25 mai, din luna februarie cand am depus declaratiile de venit la finante nu a fost timp sa ne trimite prin posta calculul contributiilor si aimpozitului ca sa le putem plati in termen. Unde se poate reclama acest lucru?

    Răspunde
Adauga comentariu