x close
Acasa Financiar De 2,5 ori mai puțini bani pentru secetă

De 2,5 ori mai puțini bani pentru secetă

Autor: Redactia 13 Dec 2015 - 19:32
De 2,5 ori mai puțini bani pentru secetă
Despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă vor fi acordate până la sfârşitul anului 2015. Aceasta este vestea bună. Vestea proastă este că suma totală va fi de doar 250 de milioane de lei, față de 640 de milioane, cât ne-a aprobat Bruxelles-ul în noiembrie.

"Până la finele acestui an estimăm plata a circa 250 milioane de lei,” a confirmat proaspăt numitul secretar de stat Sorin Radu (foto). “Cererile pentru secetă, în final au fost considerabil mai mici decât estimările". 

Directorul general interimar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Mihai Puţintei, a afirmat că, din totalul de 174.000 de potenţiali beneficiari, doar 80.000 dintre ei au depus cereri până la 30 noiembrie, data limită. Oare de ce doar jumătate au ales să-și ceară banii?

Sigur, asta face ca impactul financiar să fie unul mai mic decât cel estimat.

Și Puțintei a dat asigurări că plăţile pentru secetă vor fi efectuate până la finalul anului întrucât sumele sunt prinse în bugetul pe 2015.
Comentarii
+ Comentariu tau
2 COMENTARII
 • un dobitoc 14 Decembrie 2015 17:40

  din cauza unor prefecti idioti si un guvern asisderea.Primii au ordonat sa se intocmeasca procese verbale numai pentru porumb si fl.soarelui si al doilea pentru includerea in ordonanta la tot felul de bariere(v.atestatul etc}

  Răspunde
 • Fermier 13 Decembrie 2015 19:54

  De ce au depus putini? Pentru ca la direcția agricolă au spus sa nu depunem ca nu se da nimic! Si la primărie la fel! Idioți!
  In comunele in care primarii sau mobilizat s-a făcut treaba si fermierii vor lua despăgubiri!

  Răspunde
Adauga comentariu