x close
Acasa Financiar Subventii APIA: Fermierii trebuie să prezinte la depunerea cererii unice pe suprafaţă şi adeverința privind utilizarea terenului

APIA: Fermierii trebuie să prezinte la depunerea cererii unice pe suprafaţă şi adeverința privind utilizarea terenului

22 Feb 2012 - 11:31
În perioada 1 martie – 15 mai inclusiv APIA Covasna îi așteaptă pe fermieri să depună cererile pentru suprafaţă pentru anul 2012. Acestea se pot depune şi după data limită de 15 mai, însă cu penalităţi.

În perioada 15  mai – 11 iunie inclusiv se depun cereri cu penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

„Pe durata campaniei vom organiza sesiuni de informare cu fermierii, cu privire la: termenele de depunere a cererilor de plată pe suprafață pentru anul 2012, condițiile de eligibilitate impuse de legislația europeană şi naţională, pachetele financiare care pot fi accesate în cazul măsurilor de sprijin pe suprafață. Această informare are şi o secțiune privitoare la completarea electronică a cererii de sprijin prin intermediul aplicației IPA online. Este important faptul că pentru creșterea calităţii identificării parcelelor agricole de către fermieri şi reducerea numărului de sancțiuni primite de aceștia datorită identificărilor eronate ale parcelelor declarate, începând din acest an fermierii trebuie să prezinte la depunerea cererii unice pe suprafaţă şi adeverința privind utilizarea terenului, conformă cu înscrisurile din Registrul Agricol, aşa cum prevede legea. Aceasta adeverinţă asigură calitatea de utilizator a terenului şi a suprafeţelor agricole utilizate de fiecare fermier care depune cerere unică de plată pe 2012”, a declarat pentru Covasna Media directorul APIA Covasna, Angela Negoiță.

APIA acordă plăţi pe terenuri numai fermierilor care lucrează terenurile, trebuind să se facă diferenţa între dreptul de proprietate pentru care nu se acordă subvenţii şi dreptul de folosinţă al terenurilor pentru care se acordă subvenţii.

„Având în vedere că judeţul Covasna este în proporţie de 80% agrar, iar fondurile europene pentru dezvoltarea şi restructurarea agriculturii şi revitalizarea economiei rurale vin în sprijinul fermierilor noştri, facem un apel la toţi fermierii de a respecta legea şi angajamentele la care se obligă odată cu depunerea cererii unice de plată. Nerespectarea angajamentelor şi a legii atrage sancţiuni pe care noi, angajaţii APIA, nu le dorim niciunui fermier. Pentru a evita bifarea greşită în cererea unică de plată fiecare fermier este informat prin invitaţia pe care o va primi de la APIA, invitaţie care conţine toate elementele ce trebuie să se regăsească în dosarul cu care se prezintă la APIA”, mai spune Angela Negoiță.

Citeşte mai multe despre:   subventia pe suprafata 2012,   apia covasna,   subventia pe suprafata,   covasna
Comentarii
+ Comentariu tau
1 COMENTARII
  • CAMERA AGRICOLA JUDETEANA TELEORMAN 23 Feb 2012 11:47

    Cine elibereaza adeverinta de utilizare a terenului si cum se face constatarea? Suntem de acord ca trebuie sa intram in normalitate privind legea ,dar sa evitam ingreunarea obtinerii sprijinului de catre fermieri

    Răspunde
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
2d193

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate

Directorii APIA cercetați de DNA au fost lăsați în libertate, sub control judiciar Articolul urmator