x close
Acasa Financiar Subventii APIA Harghita – toți fermierii și-au primit plățile în avans

APIA Harghita – toți fermierii și-au primit plățile în avans

27 Noi 2012 - 09:51
APIA Harghita – toți fermierii și-au primit plățile în avans
Conform informațiilor remise presei de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), filiala Harghita, la nivelul județului au fost efectuate plățile în avans pentru subvenţia pe suprafaţă, pentru toți cei 30.500 de fermieri care şi-au depus dosarele.

Conducerea APIA Harghita a declarat recent că a fost transferată în contul fiecărui fermier din județ suma de 53,88 euro, adică o parte din totalul de 119,66 euro pe hectar pe care ar trebui să îl primească. Plata finala urmează să se facă după data de 1 decembrie, în urma deciziei luate la Bruxelles.

Chiar dacă este o sumă mică, toți fermierii o așteaptă, dat fiind faptul că a fost un an agricol foarte greu. Iniţial, aceste plăţi se puteau face doar după 1 decembrie, însă pe fondul crizei economice, decidenții au permis încă de acum trei ani să fie dat un avans fermierilor.

3.000 de harghiteni au primit plăți pe agromediu

Pe lângă subvenţia pe suprafaţă, a demarat şi plata subvenţiilor pentru zona montană defavorizată şi pentru agromediu, adică pentru încurajarea unor practici agricole mai ecologice. Până în prezent s-au efectuat plăţile pentru 3.000 de fermieri, iar în următoarele săptămâni acestea vor fi finalizate.

Potrivit datelor deținute de filiala APIA din Harghita, cetățenii județului folosesc aceşti bani pentru a-şi dezvolta gospodăriile, numărul celor care au depus cereri fiind aproximativ la nivelul înregistrat anul trecut.

Comentarii
+ Comentariu tau
1 COMENTARII
  • GEO 04 Decembrie 2012 18:29

    PANA ACUM IMI PLACEA ACEASTA REDACTIE,DAR SE PARE CA ESTE LA FEL DE MINCINOASA CA SI POLITICIENII...
    119 EURO AR INSEMNA 59.5 EURO(ADICA 50% DIN SPRIJINUL DE LA UE)NOI AM PRIMIT 53 DE EURO SI TOT 53 VOM MAI PRIMI! EU SINCER SPER SA AVETI DREPTATE CUM CA VOM PRIMI DIFERENTA PANA LA 119,DAR IN REALITATE SUNTE DOAR NISTE PROSTI!

    Răspunde
Adauga comentariu