x close
Acasa Financiar Subventii Ecologizarea terenurilor agricole aduce subvenții suplimentare

Ecologizarea terenurilor agricole aduce subvenții suplimentare

26 Iun 2013 - 07:58
Ecologizarea terenurilor agricole aduce subvenții suplimentare
Noua Politică Agricolă Comună care va intra în vigoare de anul viitor introduce o serie de obiective care pentru fermieri înseamnă oportunități noi. Una dintre strategiile intens discutate este orientarea către o “agricultură verde”.

“Pe lângă SAPS, fiecare fermier va primi o plata pentru respectarea anumitor practici agricole benefice pentru mediu și în lupta împotriva schimbărilor climatice. Pentru aceste plăți, statele membre vor folosi 30% din fondurile destinate plăților directe”, a declarat Gheorghe Dorel Benu, director general APIA într-un interviu acordat Business24.
 
Alte noutăți introduse de noua PAC se referă la noțiunea de “fermier activ” care presupune că vor fi excluși de la acordarea subvențiilor personele care nu desfășoară activități în domeniul agricol, a mai precizat Gheorghe Benu. 
 
În prezent, APIA se pregătește de implementarea noilor componente ale PAC și așteaptă, împreună cu toate autoritățile cu atribuții în acest sector finalizarea negocierilor privind reforma PAC și aprobarea regulamentelor legate de aceasta.
Comentarii
+ Comentariu tau
1 COMENTARII
  • Echim, Dr. 26 Iunie 2013 11:48

    O adevarata ecologizare de suprafete agricole, care sa ajunga la 7 % din suprafata arabila totala este un tel demn de realizat. Odata cu masurile de comasare a suprafetelor ar fi posibil sa se realizeze areale ecologice de mare anvergura, mai ales in jurul marilor orase. Fara aceasta masura vor dainui doar mici insule cultivate ecologic, inconjurate de areale cultivate conventional, care nu realizeaza telul amintit - acela de a avea produse cu adevarat ecologice. In cadrul pasunilor acest obiectiv este mai usor de atins, caci pasunile sunt de obicei suprafete comunale.
    Crearea arealelor exploatate ecologic ar fi si un factor de reclama si de incredere pentru exportul de produse ecologice.

    Răspunde
Adauga comentariu