x close
Acasa Financiar Subventii Hotărârea privind alocarea banilor pentru plata subvenţiilor nu e discutată nici în şedinţa de azi

Hotărârea privind alocarea banilor pentru plata subvenţiilor nu e discutată nici în şedinţa de azi

06 Mar 2013 - 12:00
Hotărârea privind alocarea banilor pentru plata subvenţiilor nu e discutată nici în şedinţa de azi
Astăzi, la ora 12,00, a început şedinţa săptămânală a Guvernului. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei, Hotărârea privind „reglementarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură”, nu se află pe lista actelor normative incluse pe agenda şedinţei.

Vă reamintim că această Hotărâre stabileşte alocarea temporară a unor fonduri pentru plata subvenţiilor.

Potrivit acestei Hotărâri, Ministerul Finanţelor Publice urmează să vireze sumele solicitate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, eşalonat, într-un cont de disponibilităţi distinct, deschis în numele acestuia la Trezoreria Statului, în termen de 5 zile de la solicitarea MADR. Apoi, Ministerul Agriculturii virează la rândul său către APIA.

Joia trecută, la conferinţa de lansare a campaniei de informare APDRP, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, declarase că proiectul urmează să fie aprobat în această săptămână.

„Săptămâna viitoare va fi aprobată și vom începe toate plățile către fermieri. A fost, dacă vreți, o întârziere generată de aprobarea bugetului la nivelul Parlamentului. Bugetul a fost aprobat, legea a fost promulgată, plățile vor începe către fermieri, atât pe zona de plăți directe, cât și pe cap de animal. Deci, din punct de vedere bugetar, bugetul MADR este suficient pentru a plăti toate angajamentele și toți banii către fermieri de care au nevoie mai ales în această perioadă”, precizase Daniel Constantin.

Comentarii
+ Comentariu tau
17 COMENTARII
 • HAI SA NU FIM CHIAR TARANI 06 Martie 2013 21:38

  DACA CITITI hotararea de guvern nr 11/06.03/2013 vedeti ca platile au fost aprobate

  Răspunde
 • C.A.P. 06 Martie 2013 21:11

  @Romi : va compatimesc, stiu ce inseamna. Anul trecut trebuiau sa ajunga la Bucuresti 15.000 de oameni. Ce s-a intamplat? Unele asociatii s-au fofilat cum au putut si acum membrii lor tipa dupa bani. Astia suntem si doar atat meritam. Si inca nu am dat de naiba asa cum bine spuneti. Vor veni timpuri si mai grele, din pacate. Dumnezeu sa ne ajute! !

  Răspunde
 • Romi 06 Martie 2013 20:22

  @C.A.P. : Da ! Si mi-e scarba ...suntem o adunatura de meseriasi in datul cu parerea, cred ca avem niste gene alterate care ne vin din "glorioasa" istorie de popor "mandru si nesupus" ! Am ramas mereu cam singur... Pot sa zic ca sunt in conducerea unei asociatii, PE BANII MEI, sa fie clar . Mai stau acolo doar pentru ca trebuie sa fie cineva, pana la urma ar trebui sa avem niste interese comune, nu ? Dar sincer, nu mai vreau, ma dezamagesc mai mult ai nostri fermieri care dau inapoi la primul control de GF sau Finante sau mai stie dracu' cine...Pana la urma avem conducatorii pe care-i meritam. La noi e o vorba: "nu-i prost ala care manca 7 pite, ii prost ala de-i da..."
  Cred sincer ca inca n-am dat de kakat... dupa aceea ne vom uni, probabil !

  Răspunde
 • C.A.P. 06 Martie 2013 19:24

  @Romi : inca o chesti mica , mica de tot . Daca sunteti in conducerea unei asociatii , as dori sa stiu daca ati incercat ceva in sensul organizarii unui protest .

  Răspunde
 • C.A.P. 06 Martie 2013 19:18

  @Romi : Vorbeam de "marii lideri" care au fost si sunt . Din cei care au fost , probabil cunoasteti cazuri , au ajuns consilieri prin Guvern . Multi din cei care ma cunosc m-au intrebat de ce nu ma fac lider . Am loc? Va spun eu ca nu .

  Răspunde
 • Romi 06 Martie 2013 18:49

  @C.A.P.: de ce nu te faci dom'le lider de asociatie ??? Ca eu de exemplu m-am saturat de voluntariat si pierdut timpul de pomana cand altii (ca matale probabil) isi vad de treaba , nu se implica dar critica ...
  Sau vorbesti de "marii lideri" care stie dracu' ce au in " agenda" ? Oricum, nu cred c-a luat cineva ceva, probabil propuneri de posturi pentru a pune batista pe tambal !

  Răspunde
 • C.A.P. 06 Martie 2013 18:26

  @Costel : ce fac liderii de la asociatii ? Iti spun eu . Ametzesc potarnichea . Aia fac . Pai ce vrei sa faca , daca ei au fost la minister si au zis : nu-mi dai subventia , aduc taranii peste voi . Ei au luat banutii si acum isi vad de campania de primavara . Cel putin asta cred au , astfel nu se explica lipsa de atitudine protestatara .

  Răspunde
 • lalucre12 06 Martie 2013 18:11

  fostul ministru MURESAN este la puscarie pt deturnarea de fonduri min GRECIEI e la puscarie min BULGARIEI sa dat demisia min nostru incapabil este la comanda lui felix il doare in cur de noi .agricultori dinGRECIA protesteaza astazi singura solutie organizarea protestelor toti in aceasi zi fiecare in judetul lui

  Răspunde
 • costel 06 Martie 2013 17:51

  da ce naiba fac liderii de la asociatii.???????

  Răspunde
 • ana 06 Martie 2013 15:34

  dar macar ii dati pe toti sau cu taraita sa nu intelegem nimic din ei?

  Răspunde
 • geta 06 Martie 2013 14:54

  Astazi am sunat la DADR si mi-au zis ca s-au facut toate platile ptr calamitati desi mie nu ini intrasera ieri!

  Răspunde
 • kayhan 06 Martie 2013 14:35

  Nu mai plangeti,fetitele tatei,ori aveti rabdare,cum se va intampla,ori scoateti tractoarele sa facem o plimbare prin Bucuresti!Nu se poate,este sigur!Ce ar zice nevasta,amanta,vecinii despre unii care nu pleaca in concedii dar pleaca la Bucuresti cu tractorul........fara motorina........

  Răspunde
 • tot eu 06 Martie 2013 13:34

  Pai voi ce credeati ? Ei trebuie sa plateasca in lei la cursul de 4.53 Ron pentru un euro . De cateva saptamani bune 1 euro = intre 4.34 Ron si 4.42 Ron .
  Asta inseamna ca pentru fiecare euro de subventie platita , statul pierde o medie de 0,15 Ron .
  1 milion de euro inseamna 15.000 Ron .
  Nu vor sa plateasca si punct . Vor sa dam toti faliment si sa faca ei ce vor cu terenurile de la 1 ian 2014 .

  Răspunde
 • mihaela dragostea mea 06 Martie 2013 13:08

  Felicitari USL !!!!! Dati-le celor ce v-au votat ce merita, adica NIMIC! Ba, cand ati iesit din casa si v-ati dus sa-i votati la ce v-ati gandit?

  Răspunde
 • bogdan 06 Martie 2013 12:49

  constantin e cea mai mare jigodie pe care am vazut-o in viata mea...duminica la realitatea tv,l-am auzit cum spunea ca de luni incep platile....bai nene,pai daca asta isi permite sa minta cu nerusinare la tv,denota tzara asta de kkt in care traim....un om normal la cap s-ar lasa de sportul asta extrem numit agricultura....nici nu mai fac cerere la apia...

  Răspunde
 • munte 06 Martie 2013 12:34

  extraordinar ce ne fac ,nici azi nu este pe lista discutilor la guvern privind alocarea banilor pt plata suventiilor,doamneeeeeeee ce mincinosi ,batei doamne in cap ca oricum nu au nimic

  Răspunde
 • geta 06 Martie 2013 12:22

  Nu vedem bani pina in iunie probabil se folosesc de ei cine stie ce sume fabuloase incaseaza din dobizi!!...acum doi ani pina la aceasta data erau toate subventiile incasate de fermieri....noi suntem de vina nu altcineva...

  Răspunde
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
8d0e9

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate

Siveco-Teamnet: cel puţin 200.000 de dosare sunt deja finalizate şi vor primi avansul astăzi Articolul urmator