x close
Acasa Piata Agricola Ce se întâmplă pe piaţa grâului din bazinul Mării Negre

Ce se întâmplă pe piaţa grâului din bazinul Mării Negre

Autor: Redactia 16 Noi 2015 - 19:16
Ce se întâmplă pe piaţa grâului din bazinul Mării Negre
Rusia şi Ucraina au redus suprafaţa însămânţată cu grâu din cauza toamnei secetoase, ceea ce duce la scăderea recoltei de anul viitor, dar şi a exporturile, susţin analiştii şi traderii intervievaţi de Reuters. Noi am zice că ar putea creşte preţul, ceea ce nu e deloc de neglijat.

Potrivit USDA, Rusia şi Ucraina ar urma să exporte, cumulat, 38,5 de milioane tone de grâu în sezonul 2015/2016, adică un sfert din comerţul mondial cu grâu.

În Ucraina, potrivit Ministerului Agriculturii, doar 20% din suprafeţele însămânţate cu grâu din regiunea Zaporoje (sud-est) au încolţit, şi doar 22% în regiunea Dnepropetrovsk. Situaţia este, de asemenea, foarte proastă în regiunile Poltava, Kharkiv şi Donetsk.

În aceste condiţii, traderii se aşteaptă ca în 2016 recolta de grâu a Ucrainei să se situeze între 14 şi 18 milioane tone, în timp ce, anul acesta, Ucraina a recoltat o cantitate de aproximativ 25 milioane tone de grâu.

La fel, în Rusia s-au redus însămânţările de toamnă în mai multe regiuni. Este posibil ca în acest an să fie semănate cu grâu doar 16,4 milioane de hectare, în scădere faţă de 16,6 milioane de hectare în urmă cu un an. Nu există date concrete cu privire la procentul din culturile de toamnă care sunt în condiţii bune, satisfăcătoare sau proaste. În mod normal, Administraţia naţională de meteorologie din Rusia (Hydrometcentre) pregăteşte primele sale estimări în luna decembrie şi le revizuieşte în luna martie.

Citeşte mai multe despre:   grau in bazinul marii negre,   grau rusia,   comert grau Ucraina,   comert grau
Comentarii
Adauga comentariu