x close
Acasa Zootehnie Apicultura Vaslui: O treime din familiile de albine nu au supravieţuit iernii

Vaslui: O treime din familiile de albine nu au supravieţuit iernii

13 Mar 2012 - 14:10
Vaslui: O treime din familiile de albine nu au supravieţuit iernii
În stupinele din Vaslui, peste 30 la sută din familiile de albine nu au mai ieşit din iarnă. Potrivit directorului Asociaţiei Crescătorilor de Albine, Vasile Puf, de vină pentru această situaţie este iarna îndelungată cu temperaturi extrem de scăzute, dar şi nepriceperea sau inconştienţa unor apicultori.

Potrivit ziarului Evenimentul, o parte din ei, începători în domeniu nu au ţinut cont de ce au învăţat la cursuri şi au intrat în iarnă cu familii slăbite şi fără hrană suficientă.„Albinele au avut de suferit mult în această iarnă destul de dură, mai ales acolo unde nu s-au luat din timp măsurile ce se cuveneau. Sunt excepţii unde procentul de mortalitatea s-a ridicat şi la 40 -50% din efective şi chiar mai mult”, ne-a spus directorul.

În judeţul Vaslui sunt peste 4.000 de apicultori care au în jur de 45.000 de familii de albine.

Citeşte mai multe despre:   mortalitate apicola,   albine vaslui,   apicultura vaslui,   vaslui
Comentarii
+ Comentariu tau
1 COMENTARII
  • LUPU IOAN 22 Ianuarie 2013 13:39

    Era si normal s-a moara ! Ma mir cum de nu au murit toate in conditiile in care se vede ca erneaza. Ce dumnezeu? E chiar atat de greu sa-i adapostesti cu un paravan, daca nu e posibilitate de altceva.rnAtentie ! Iarna nu se lasa mai mult de 3 zile urdinisul astupat cu zapada, deoarece in cele 3 zile zapada este infoiata si aerul trece prin el, dar dupa circa 3 zile nu mai circula aerul prin zapada intrucat se bate si prinde pelicula de gheata, si familia de albine moare . Asa se intampla cand nu pui suflet in ceea ce faci .

    Răspunde
Adauga comentariu