x close
Acasa Zootehnie Porcine Un nou vaccin împotriva edemelor la purcei a obținut licența UE

Un nou vaccin împotriva edemelor la purcei a obținut licența UE

13 Mai 2013 - 13:23
Un nou vaccin împotriva edemelor la purcei a obținut licența UE
Ecoporc Shiga a obținut recent licența pentru comercializarea în Uniunea Europeană a unui nou vaccin care combate edemele la purcei. Vaccinul, dezvoltat și lansat de specialiștii germani de la IDT Biologika, este primul care se administrează într-o singură doză.

Acest tratament oferă imunitate reală împotriva unei boli mortale care decimează anual peste 100 de purcei din toată lumea. Dr. Andreas Becker, director de marketing la IDT, precizează că noul vaccin reprezintă o soluție alternativă la administrarea de antibiotice care îi ajută pe crescătorii de porcine să prevină apariția epidemiilor la animalele tinere.

 
După obținerea aprobării de la Comisia Europeană, producătorul se pregătește să organizeze distribuția internațională a noului vaccin, care până acum se putea vinde doar în Elveția.
 
Boala edemelor este provocată de tulpini beta hemolitice de E coli. Acestea produc o toxină foarte puternică, shigatoxina, ce provoacă de multe ori moartea purceilor afectați. Până la 15% dintre purceii bolnavi de edeme mor, de obicei asta se întâmplă cu purceii de mari dimensiuni, iar restul au o performanță scăzută, cu ritm mai lent de creștere, chiar dacă se vindecă. Sectorul porcine înregistrează pierderi semnificative din cauza acestei boli, din cauza scăderii performanței purceilor. Vaccinul dezvoltat de Ecoporc Shiga induce un nivel crescut de imunitate împotriva shigatoxinei (cunoscută și ca imunitate împotriva Verotoxinei).
 
Purceii sub tratament sunt vaccinați o dată la patru zile, pentru a le mări imunitatea. Studiile comparative conduse de Ecoporc Shiga au demonstrat reducerea mortalității în rândul populațiilor de porcine afectate de boala edemelor, de la 11,4%, la 0%. 
Comentarii
+ Comentariu tau
2 COMENTARII
  • sandor aurica* 27 August 2013 10:10

    Cum pot procura si eu vaccinu sunt din baia mare

    Răspunde
  • sandor aurica* 27 August 2013 10:07

    Cum pot procura si eu vaccinu sunt din baia mare

    Răspunde
Adauga comentariu
* obligatoriu
* obligatoriu
Comentariul tău (maxim 1000 de caractere): * obligatoriu
0 caractere :: Numar maxim de caractere 1000
cd186

* Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate

Siveco-Teamnet: cel puţin 200.000 de dosare sunt deja finalizate şi vor primi avansul astăzi Articolul urmator